Menu

Viden om demens

Demens er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark. Op mod 100.000 mennesker med demens og 400.000 pårørende lever med sygdommen tæt inde på livet. Få indsigt i demenssygdom, forebyggelse, og hvad du kan gøre, hvis du har mistanke om demens.

Bliv klogere på forebyggelse af demens

Hører du godt nok? 

Hvis du er i tvivl, så sørg for at få tjekket din hørelse. For selvom vi endnu ikke er sikre på hvorfor, så er der en sammenhæng mellem nedsat hørelse og risiko for demens.  

Hvordan er din søvn? 

Forskning peger på, at dårlig søvn og søvnforstyrrelser kan øge risikoen for demens. Dyk ned i artiklen og bliv klogere på hvorfor. 

Din hjerne kræver træning 

Hvis du vil holde din hjerne sund og forebygge demens, kræver det træning. Det bedste er at kombinere mental, social og fysisk aktivitet.

Få styr på fakta om demens

Vidste du, at demens er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark? I dag har op mod 100.000 mennesker en demenssygdom, og godt 400.000 har sygdommen tæt inde på livet som pårørende. 

Mens vi venter på en kur

Hvad kan musikterapi?

Hvad kan musikterapi gøre for mennesker med demens? Professor i musikterapi, Hanne Mette Ridder, der også har fulgt Demenskoret fra DR's dokumentarserie, har et svar. 

Endnu ingen kur

Medicin, der er godkendt i USA, kan bremse svækkelsen af hukommelse og tænkning hos patienter med mild sygdom. Men hvad sker der i Europa?

Terapi kan øge livsglæden

Med kognitiv stimulationsterapi (CST) arbejder man struktureret med at styrke de kognitive funktioner. Forskning viser, at metoden blandt andet øger livskvaliteten. 

Har du spørgsmål om livet med demens?

Så kontakt Alzheimerforeningens rådgivning, Demenslinien. Her sidder en række kompetente fagpersoner med stor erfaring inden for demensområdet klar til at svare på dine spørgsmål.
Du kan både ringe og skrive gratis til vores rådgivning.