Af Malthe Graungaard Bech
Julie har altid elsket at arbejde med mennesker. Hun er egentlig uddannet salgsassistent, men endte, ad flere omveje, i social- og sundhedssektoren. I tre år arbejdede hun som vikar på forskellige kommunale plejecentre. Ud fra de oplevelser besluttede hun, at hun ville uddanne sig til SOSU-hjælper.
Derfor flyttede hun til Aalborg for at uddanne sig. Hun vil nemlig at gøre en forskel for mennesker, der har brug for hjælp.
Efter Julie var flyttet, ledte hun efter noget, hun kunne lave, når hun ikke havde travlt med sit studie. Efter et mislykket strikkeforsøg så hun, at Alzheimerforeningen søgte aktivitetsvenner.
- Der gik en strøm igennem min krop. Det var åbenlyst det her, som skulle være min hobby. Jeg sagde højt til mig selv, at det kan godt være, jeg ikke kan strikke, men så kan jeg gøre en forskel for mennesker i stedet. Derfor kontaktede jeg Alzheimerforeningen. Det at gøre en forskel for andre mennesker, giver mig en kæmpe glæde, masser af energi og en enorm stolthed, fortæller Julie.
SMÅ AKTIVITETER GØR EN STOR FORSKEL
Julie mødes med sit match, som ønsker at være anonym, en gang hver anden uge. Når de er sammen, så laver de alt fra at bage til at gå ture.
Julie sætter en dyd i at fokusere på mennesket i stedet for den sygdom, som de lider af. Når man gør det, så kan noget så simpelt som at bage gøre en stor forskel for alle i hjemmet. Det oplevede hun første gang, de bagte sammen.
- For nogle mennesker er bagning bare bagning. For min aktivitetsven, og vedkommendes pårørende, var det en meget stor og rørende oplevelse, at de igen kunne have hjemmebag liggende til familie og gæster. Det gav mig en stolthed at være med til at glæde andre og ikke fokusere på, at vedkommende er syg, men at vi rent faktisk kan lave noget sammen, som har og har haft stor betydning i hjemmet, siger Julie afslutningsvist.