Rigtig mange pårørende savner information og rådgivning om, hvordan de kan hjælpe ældre bilister i deres familie, der rammes af en trafikfarlig sygdom. For de fleste bilister er det et svært og følsomt emne at tale om, særligt hvis man får en demenssygdom. Ifølge en ny Yougov-undersøgelse foretaget for Alzheimerforeningen, mener 58 procent af befolkningen, at man bør få frataget sit kørekort, i det øjeblik, demensdiagnosen er stillet. Det er man i Alzheimerforeningen ikke enige i, men det er vigtigt for mennesker med demens og deres pårørende tidligt at få en god dialog om kørsel, og det kan et nyt gratis webinar hjælpe med.
LÆS OGSÅ: Hvornår skal man stoppe med at køre bil?
Webinaret holdes den 6. september kl. 16-17. Det handler blandt andet om, hvordan man kan snakke om et kommende kørselsstop, og hvem der kan gøre det. Vi kommer også ind på reglerne for fornyelse af kørekort, ældres ulykker i trafikken, og hvordan man kan planlægge og fortsætte med at leve et godt og aktivt liv, selvom man ikke længere kan køre bil.
Det er GF Fonden, der arrangerer webinaret, og det er Jette Ravn og Marlene Rishøj Cordes fra ErfarneBilister.dk, som holder oplæg og svarer på spørgsmål. Deltagelse er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så det er først til mølle. Du kan tilmelde dig via linket her: https://tilmeld.events/webinarpaarorendesep