Danmark Spiser Sammen ruller over landet i uge 23. Det er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor Folkebevægelsen mod Ensomhed, som Alzheimerforeningen er en del af, sætter fokus på ensomhed og fællesskaber. Danmark Spiser Sammen har også været udfordret under covid-19, men nu er vi tilbage.
- Noget, jeg håber, vi alle under covid-19 har fået en større forståelse for, er, hvor hårdt det er at føle sig ensom, og at vi derfor bliver bedre til at række ud og få nye med i vores fællesskaber – og det må meget gerne begynde med, at man inviterer naboerne, de nye kollegaer eller sin studiegruppe på fællesspisning, siger Majken Lundberg, Koordinator i Folkebevægelsen mod Ensomhed, og fortsætter:
- For ensomhed kom ikke med covid-19 og forsvinder ikke med covid-19.
Astrid Krag spiser med
Social- og Ældreminister Astrid Krag deltager også i Danmark Spiser Sammen ved en fællesspisning, arrangeret af Ældre Sagen, og til det siger Astrid Krag:
- Ensomhed er en trist del af for mange danskeres liv. Og under Corona har mange sårbare og ældre ikke kunnet deltage i fællesskaber, som de plejer. Selvom vi har haft fokus på den ensomhed, det har givet, i mange af de hjælpepakker, vi har lavet på social- og ældreområdet, er der fortsat brug for en fælles indsats for at hjælpe hinanden tilbage ud i samfundet og ind i fællesskaberne. At vi nu kan sætte os sammen ved bordet og nyde hinandens selskab er en fantastisk vej til nye fællesskaber og oplevelser, som kan bryde ensomheden for mange.
- Jeg er glad for at se, at så forskellige aktører som Jyske Bank, mange kommuner og steder for unge, der føler ensomhed, som eksempelvis Headspace, holder fællesspisninger. HUSRUM/Jysk Børneforsorg, holder endda fast i et koncept, fra da CoVid-19 var værst – virtuel fællesspisning, påpeger Majken Lundberg fra Folkebevægelsen mod Ensomhed.
Mange af fællesspisningerne, hvoraf flere er gratis at deltage i, ligger på danmarkspisersammen.dk, og her kan alle tilmelde sig og alle kan lægge en fællesspisning op.