Opdatering: Grundet regeringens anbefalinger vedrørende coronavirus, er en række af arrangementerne i hjerneugen aflyst. Tjek derfor aktivitetskalenderen inden du tager afsted. Blandt de aflyste arrangementer er foredraget om, hvordan musik påvirker hjernen i Skuespilhuset - læs mere om aflysningen her.
I år er det 25 år siden, at den internationale Hjerneuge blev afholdt første gang i USA. Formålet er at udbrede viden om hjernen, og skabe interesse for dens mysterier – for ligesom vi ikke ved, hvorfor demenssygdomme opstår, er der også mange andre ting, som endnu er uklare. Målsætningen deler netværket Hjernen i Fokus, som er dannet af en række danske patientforeninger, som hver især har netop hjernen i fokus. Derfor har de i anledning af den Internationale Hjerneuge planlagt en række aktiviteter og arrangementer, som skal gøre os klogere på vores hoveder.
Hvor meget ved du om hjernen? Test din viden i årets Hjernequiz. Der trækkes lod om Sprogspillet blandt alle deltagere.
Aktiviteter for alle
I Hjerneugen kan du møde dem, som på første række mærker konsekvenserne af bl.a. Alzheimers sygdom, Parkinson og hjerneskader, og blive klogere på den videnskabelige del til foredrag med dygtige forskere. Blandt andet fortæller en af Danmarks førende hjerneforskere, med demonstration fra tre musikere fra Det Kongelige Kapel, hvordan musik påvirker hjernen. Her vil Alzheimerforeningen og mange af de andre organisationer bag Hjernen i Fokus også være til stede. Arrangementet i Skuespilhuset er desværre aflyst. Læs mere om aflysningen her, og tjek aktivitetskalenderen for at se, hvilke andre begivenheder der er påvirket.
Hjerneugen markeres også af Lundbeckfonden. De afholder ’Brainy Days’ i uge 12, hvor der inviteres til foredrag i København og Aarhus.
Husk, at du altid kan tjekke Alzheimerforeningens kalender for aktiviteter i dit lokalområde.