I samarbejde med Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening har Alzheimerforeningen afholdt 4 kurser for servicepersonale i landets Brugsforeninger. 11 Brugsforeninger har allerede sendt personale af sted på kurset, som skal klæde de ansatte på til at spotte mennesker med demens og give personalet nogle værktøjer til at tackle de udfordringer, der kan følge med ved servicering af denne kundegruppe.
Senere vil flere af landets Brugsforeninger følge efter.
Blandt de 11 Brugsforeninger, der har været på kursus, var blandt andet 3 ansatte fra SuperBrugsen i Give: ”Nu er det ikke sådan, at der er den store forskel på, hvordan vi behandler vores kunder. Alle skal naturligvis have den bedst mulige service, men det er klart, at netop denne her gruppe kunder skal vi have ekstra opmærksomhed på. Det er vigtigt, at man tager sig god tid med demensramte, og at man sørger for, at der ikke er stress omkring dem, når de er ude at handle. Det handler meget om praktisk hjælp både ude i butikken og ved kassen, og så handler det om at skabe rolige, gode harmoniske situationer for kunden,” lyder det fra Conny, Gitte og Gunhild.
Og Brugsforeningen er ikke den eneste dagligvarebutik, der har valgt at blive demensvenlig. Sidste efterår valgte Rema 1.000 nemlig også at sætte gang i en landsdækkende indsats for at gøre kædens 277 butikker demensvenlige.
Læs også: Brugsen i Give er demensvenlig i Ugeavisen her
Læs mere om Demensven partnerskaber her
Læs også REMA 1000 bliver Demensvenner