I denne uge har Sundheds- og ældreministeren taget hul på en række lokale dialogmøder om demens, som skal danne grundlag for den kommende demenshandlingsplan. Sundhedsmisteren lægger vægt på at handlingsplanen skal udformes i samarbejde med de mennesker, som det først og fremmest handler om, og som ved allermest om sygdommen.
Læs mere om de forskellige typer af demens her på Alzheimerforeningen.
”Jeg vil ikke have en handlingsplan, der bare pynter på et stykke papir. Den skal gøre en reel forskel for de mange mennesker, der lever med demens – både dem, der selv er ramt, deres pårørende og de dygtige fagfolk, der arbejder med demens hver dag. Derfor glæder jeg mig til at tage hul på dialogmøderne, hvor jeg får mulighed for at drøfte de erfaringer og den store viden, som de her mennesker ligger inde med,”udtaler sundheds- og ældreminister Sophie Løhde på ministeriets hjemmeside.
Alzheimerforeningen vil i forlængelse heraf derfor arrangere tre Tænketanks dialogmøder om et demensvenligt Danmark i samarbejde med en række kommuner. Deltagerne på Tænketanks-dialogmøderne er mennesker, der selv har en demenssygdom og deres pårørende. De tre Tænketanks dialogmøder vil blive afholdt d. 22. februar i Århus, d.10. marts i Odense, og d. 18. marts i København. Formålet med dialogmøderne er at tilbyde et autentisk bidrag til demenshandlingsplanen fra mennesker med demenssygdom og pårørende samt at udarbejde konkrete bud på, hvordan Danmark kan blive et demensvenligt samfund.
Forud for dialogmøderne har Sophie Løhde været rundt i landet og besøgt en lang række kommuner og plejecentre og samlet inspiration fra mennesker med demens, pårørende, fagfolk og politikere.
For yderligere information om Tænketanks-dialogmøderne kontakt direktør i Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen tlf: 2120 1224