Teatergrad kaster sig med den musikdramatiske forestilling »Husker du?« over et tema, som flere og flere danskere får tæt ind på livet. Demens. »Husker du?« taler både til pårørende og de som selv er ramt af sygdommen og spiller på plejehjem, ældrecentre og i et kulturhus fra 23. september – 1. oktober. En ældre mand sidder på et plejehjem. Han er alene. Han har fødselsdag, så vidt han husker… Det kniber voldsomt med hukommelsen. Men fra tid til anden vælter minderne frem. Minder fra arbejdslivet, minder om kvinder, minder om familie og musik… Altid musik!
»Husker du?« er en forestilling for både demensramte og deres pårørende. Pelle Nordhøj Kann, som er instruktøren bag »Husker du?« og kunstnerisk leder af Teatergrad, mener, at der er et stort behov for at skabe fælles oplevelser for demensramte og pårørende, og netop her adskiller »Husker du?« sig fra andre forestillinger. »Vi har lavet en forestilling med flere lag, hvor nogle vil tale direkte til de demensramte og andre retter sig mere mod de pårørende. Netop det at kunne være fælles om en oplevelse er vigtigt, fordi man har mindre og mindre at være fælles om,« siger Pelle Nordhøj Kann.
Der er en særlig grund til at »Husker du?« er en musikdramatiskforestilling. Alle undersøgelser af demente viser, at selv meget demensramte stadig har evnen til forbinde musik med følelser. Mens resten af hjernen bliver påvirket af lidelsen, vil det center, som bruges til at sanse musik, blive ved med at være virksomt.
Idéen til forestillingen er vokset frem hos Pelle Nordhøj Kann gennem de senere år, efter han selv fik demens tæt ind på livet.
– "Jeg har selv oplevet, hvor svært demens er at forholde sig til. Det kan være meget svært at sætte ord på, hvad der sker, når hukommelsen begynder at svigte. Med »Husker du?« håber vi, at vi kan hjælpe både demensramte og pårørende i den svære situation, de befinder sig i".