Menu
Livet er fuld af handlinger, der er sunde for vores hjerner.
 
Forskning viser, at vi kan forebygge hver tredje demenstilfælde og forsinke udvikling af demenssygdom ved at skrue op for de hjernesunde handlinger.
 
Vi ved måske godt, at vi skal skrue op for sund kost og motion. Men vi skal også have fokus på vores hørelse og stimulere hjernen gennem fx social kontakt.
 
Det er hjernesund fornuft.
 
Bliv klogere på, hvad du kan gøre. 

Bliv klogere på forebyggelse

Bag hjernesundtesten

Hollandske forskere har udviklet et indeks med en række faktorer, der har indflydelse på udviklingen af demens, og som du kan gøre noget for at påvirke. Hjernesundtesten bygger på det hollandske studie.

Hvad siger forskningen? 

Hvordan påvirker sang og musik hjernen? Hvorfor er det vigtigt at holde øje med hørelsen? Og er der sammenhæng mellem søvn og demens? Bliv klogere på demens, forebyggelse og forhaling af demenssygdom. 

Hvad svarer eksperterne? 

Er demens arveligt? Hvad skal man spise for at holde sin hjerne sund? Hvad er forskellen på almindelig glemsomhed og demens? Se de korte videoer, og få svar på seks spørgsmål fra nogle af landets førende hjerneforskere.

Tilmeld dig forårets foredrag

Hvilken forskel gør kombinationen af fysisk og kognitiv træning for udviklingen af demens? Hvad er hukommelse? Og hvordan bliver man udredt for demens?

Se mere og tilmeld dig foredragene.

Se aktiviteter nær dig

Gør som Lotte, Kathrine og de andre fra DR's dokumentarserie Demenskoret. Syng sammen med andre, eller find alt fra gåture til foredrag og caféhygge. Der er mange spændende aktiviteter i hele landet, så gå på opdagelse og se, hvad der passer til dig.

Følg med i vores kalender og se, hvad der sker nær dig.

Demens kan ramme ung som gammel

Mød Markus 

Markus var kun omkring 11 år, da hans mor fik konstateret demens. Hør hans historie, og hvordan det gør en forskel for ham, at der er Demensvenner.

Mød 20 årige Thea

Thea er 20 år og har en far, der lider af demens. Hør hendes historie og hvordan mere viden gør en forskel for hende.

Mød Karin

Som 60-årig fik Karin demens. Nu er hun med i demenskoret fra DR og i en serie, hvor hun rejser rundt i Danmark for at udbrede kendskabet til demens.