Menu

 

 

Læringside for matchledere

 

Her på siden finder du viden, redskaber og videoer til dig, der er frivillig matchleder hos Alzheimerforeningen. Har du spørgsmål eller brug for yderligere hjælp, kan du altid kontakte os på aktivitetsven@alzheimer.dk

Håndbog til dig, der er matchleder

Vi har samlet de vigtigste informationer til dig i denne håndbog. Her kan du lære om dine opgaver, og hvordan du bruger IT-systemet Kople til at matche frivillige aktivitetsvenner med personer med demens.

Samtaleguides - find inspiration og støtte til dine snakke med frivillige og værter

Hvordan byder man nye frivillige godt velkommen, klæder dem på til rollen som aktivitetsven og lærer dem bedre at kende, så man kan finde det rette match?

Hvordan fortæller man personer med demens/pårørende om indsatsen, og hvad er godt at komme omkring i samtalen for at afdække, hvilken aktivitetsven, der vil være det rette match?

Hvordan præsenterer man et muligt match for først den frivillige og derefter for personen med demens/pårørende, og hvordan hjælper man matchet godt i gang?

Gode råd til jeres samarbejde

Her er nogle tips og tricks til jeres samarbejde som matchledere. Få inspiration og vejledning om, hvordan I bedst støtter hinanden i at skabe meningsfulde matches mellem frivillige og mennesker med demens.


Videoguides til Kople

Nedenfor finder du videoguides til Kople, der gennemgår forskellige funktioner, du skal bruge i dit arbejde som matchleder. Du kan også downloade en guide til Kople her på siden.

01 Gennemgang af Kople's forside

p A O

02 Brugerlisten - her får du overblik over alle tilmeldte

p A O

03 Sådan sender du mails, SMS'er og ringer

p A O

04 Sådan opretter du manuelt en bruger i systemet

p A O

05 Sådan matcher du trin-for-trin

p A O


Bliv klogere på demens

Neden for kan du se de sammen læringsvideoer, som nye frivillige aktivitetsvenner modtagere - og som også kan være relevante at se for dig som matchleder.

De korte videoer kommer bl.a. omkring basisviden om demens, gode råd til kommunikation med en person med demens og flere andre ting.

Videoerne er udviklet af Alzheimerforeningens dygtige rådgivere og er den samme viden, som vores Demensvenner præsenteres for.

01 Basisviden om demens

p A O

02 Gode råde til at kommunikere

p A O

03 Konflikthåndtering

p A O

04 Samarbejde

p A O

05 Rollen som frivillig

p A O

06 Bogreol

p A O

07 Kaffe

p A O

08 Vidensvideo

p A O

ABC Demens - gratis online læring

Til dig, der gerne vil vide endnu mere om demens

Nationalt Videnscenter for Demens har lavet et online læringsforløb for personer, der er sammen med mennesker med demens.

Selvom det er lavet til fagfolk, kan du som frivillig aktivitetsven også sagtens tage et eller flere moduler og blive klogere på demens gennem konkrete cases, øvelser, filmklip og billeder.

Find flere læringsvideoer: Marte Meo-metode

I samarbejde med Herning Kommune har Alzheimerforeningen været med til at udvikle en række læringsvideoer ud fra den såkaldte Marte Meo-metode.

Marte Meo er en videobaseret metode, der er god til at tydeliggøre, hvordan man, gennem personcentreret omsorg og nærvær, kan gøre livet mere begribeligt, håndterbart og meningsfuldt for personer med demens.

Videoerne er målrettet pårørende, men kan fordel også ses af dig, der er frivillig, og give inspiration og konkret vejledning til interaktion med mennesker med demens.

Tilbage til tilmeldingssiden for matchledere

Gå til forsiden af Aktivitetsvenner

Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Arrangementer
Mandag d. 01. juli
Kl. 00:00
Gå med Helsingør Motionsklub
3000 Helsingør
Nyd motion og naturen i vores fællesskab
Søndag d. 07. juli
Kl. 13:00
Kør med Kongernes Heste ud i den grønne skov i Nødebo.
3480 Nødebo pr. Fredensborg
I overmorgen onsdag den 25. maj kl. 13 er der 2 ledige pladser til en tur med hestevogn.
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time 
dør en dansker af en demenssygdom

 

400.000
lever med en demenspatient i familien