Viden og værktøjer til aktivitetsvenner
Her skriver vi noget tekst omkring denne side. Man kan både finde viden og værktøjer som understøtter og inspirer dig der enten er ny eller garvet aktivitetsven.
På siden finder du alt fra artikler, podcasts, håndbøger og læringsvideoer.
Læringsvideoer om din rolle som frivillig aktivitetsven
Som aktivitetsven får du samme viden som vores Demensvenner. Det gør du, fordi den viden, vi giver Demensvenner, er udviklet i samarbejde med vores dygtige rådgivere, og giver dig den nødvendige basisviden, som du skal bruge for at blive klædt på til at være frivillig for en person med demens.
Her på denne side finder du således korte videoer med viden om demenssygdom, din rolle som frivillig og gode råd til kommunikation m.m.
01 Kommunikation
02 Konflikthåndtering
03 Samarbejde
04 Rollen som frivillig
Håndbog til dig, der er ny aktivitetsven

I håndbogen kan du læse om rammerne for Aktivitetsvenner samt om dit match og rolle som aktivitetsven.
Det er vigtigt at komme godt fra start og få opbygget en tillidsfuld relation, hvor det er trygt at mødes over hyggelige aktiviteter – det skulle denne håndbog gerne bidrage til.
Læringsvideoer om demens
Vi har samlet nogle videoer til dig, der gerne vil have mere viden om demens. Videoerne indeholder basisviden om demens, de forskellige demenssygdomme og xx
Oplever du at have spørgsmål eller brug for sparring af demensfaglig karakter, kan du altid ringe til vores Demenslinie på 5850 5850
Vi har også en række artikler omkring forskning og viden om demens, som du kan dykke ned i ved at trykke her.
01 Hvad er demens?
02 Forskellen på glemsomhed og demens
03 Status på medicin og forskning
04 Hvorfor er der flere der får demens?
05 Er demens arveligt?
Podcast - "Mor, glemmer dit hjerte også?"

Hvordan er det at være ung og have en forælder med demens? Det undersøger Julian Holberg Fog med udgangspunkt i forholdet til hans mor, der i sommeren 2021 fik konstateret Alzheimers sygdom. Med til at hjælpe sig har Julian demensrådgiver i Alzheimerforeningen, Else Hansen, og Augusta og Frederikke, der selv har forældre med demens.
Podcasten giver dig som frivillig et godt indblik i hvordan det er at være pårørende, samtidig med at den giver viden og får alle nuancerne med i livet med demens.