Det går din støtte til
Alzheimerforeningen er en medlemsorganisation og patientforening for de mere end én million danskere, der enten selv har eller kender et menneske med demens.
Foreningen arbejder aktivt for, at der kommer en kur, som kan stoppe sygdommen og helbrede demens, samt forebyggende indsatser, der skal styrke hjernesundheden i befolkningen.
Men håbet ligger også i bestræbelserne på at få et bedre liv med demens - en tidlig indsats, en bedre behandling og mere støtte til hverdagen. I det håb er Alzheimerforeningen skabt.

Det går din støtte til
- Rådgivning
- Forskning
- Demensfællesskaber
- Forebyggende indsatser
- Politisk arbejde
- Børn- og ungeindsats
Klik på initiativerne nedenfor for at læse mere detaljeret information 👇

Støtten til mennesker med demens i 2023
- 5000 danskere fik faglig rådgivning på Demenslinien
- 135.000 danskere er Demensvenner og får viden om demens
- 90.000 danskere modtager nyhedsbreve med ny viden
- 20 mennesker med demens var med på højskole
- Aktivitetsvenner bliver sat sammen hver dag i hele landet

Alzheimerforeningens pressearbejde bl.a.
- Debat om videoovervågning
- Gennembrud i behandling
- Højt medicinforbrug
- Ny medicin
- Sundhedsstrukturkommissionen
Læs mere om Alzheimerforeningens initiativer
Rådgivning
+ −Demenslinien
Det er gratis for alle at ringe til Demenslinien. Hvert år ringer 5000 mennesker til Demenslinien for at få råd og støtte til livet med demens. Både mennesker med demens og pårørende benytter Alzheimerforeningens rådgivningstelefon Demenslinien, hvor faguddannede rådgivere med mange års erfaring inden for demensområdet rådgiver om hele livet med demens.
Forskning
+ −Når du støtter Alzheimerforeningen går en del af støtten ubeskåret og direkte til Alzheimerforeningens forskningsfond. For hvert bidrag Alzheimerforeningen modtager, går 10 % fast til forskningsfonden.
Fonden støtter grundlæggende forskning i:
- Hvorfor demenssygdomme opstår
- Hvordan demenssygdomme forebygges
- Nye metoder til behandling og pleje
Demensfællesskaber
+ −Når man bliver ramt af en demenssygdom kan fællesskaber gøre en stor forskel for livskvaliteten. Det er lettere at leve med sygdommen, hvis man både som person med en demenssygdom og pårørende kan spejle sig i andre og tale med andre, som går igennem noget lignende.
Alzheimerforeningen har mange fællesskabsskabende initiativer:
- Lokale fællesskaber i hele landet ifbm lokalforeninger
- Aktivitetsvenner - Alzheimerforeningens besøgsvens tjeneste
- Kurser: Aktiv højskoleophold, Familie- og feriekurser
- Foredrag – Online og fysisk
- Aktivitetsvenner – som er Alzheimerforeningens besøgsvens-initiativ.
- Erindringsdans® - er bygget op omkring minder og erindringer som et bidrag til at genopvække eller forstærke følelsen af personlig identitet og selvværd hos mennesker med demens.
Forebyggende indsatser
+ −Omfattende forskning viser, at et ud af tre demenstilfælde kan forebygges - men det er ny viden for op mod halvdelen af danskerne.
Derfor har Alzheimerforeningen Projekt Hjernesund, som oplyser danskerne om, at det er muligt selv at gøre noget for at holde sin hjerne sund og forebygge alvorlige demenssygdomme eller hvordan man forlænger hjernens funktioner selvom man har demens.
Politisk arbejde
+ −Alzheimerforeningen laver hver dag en indsats for at deltage i den offentlige debat og i at påvirke politikerne til, at vi skal leve i et mere demensvenligt samfund. Vi er til stede på alle kanaler og platforme for at udbrede viden om demens, og udarbejder høringssvar ved ny lovgivning, betænkninger og kommisionsrapporter der påvirker mennesker med demens og deres pårørende.
Alzheimerforeningen taler ligeledes mennesker med demens og deres pårørendes sag over for politikere og myndigheder. En væsentlig del af vores arbejde handler om at kæmpe for bedre vilkår for mennesker med demens og pårørende. Emner som udredning og behandling af demenssygdom, aktivitetstilbud, pleje og omsorg af mennesker med demens, spiller det offentlige en afgørende rolle.
Børn- og ungeindsats
+ −At være ung og pårørende til en forælder med en demenssygdom kan være komplekst og meget sorgfuldt. Det er en hård periode ofte over mange år, hvor man gradvist mister mere og mere af sin forælder. Nogle oplever at skulle være forælder, for deres egen mor eller far.
Det kan være meget ensomt og psykisk belastende at gå med sine bekymringer og tanker alene. Derfor har Alzheimerforeningen en indsats over for unge.