Menu

Det går din indsamling til 

Vi samler ind til, at alle med demens inde på livet kan få gratis rådgivning af Demenslinien.  

”Af hjertet tak for din tilgang og forståelse i relation til min demente. Det var helt enormt betydningsfuldt for mig at blive mødt af din varme, forståelse og ikke mindst faglige ekspertise. Det faldt på et tørt sted og føltes som virtuel omsorg.  

Denne korte mail modtog Demenslinien efter en samtale med en datter, som manglede omsorg for sin far på plejehjemmet. Hun var bekymret, ulykkelig og belastet – samtidig følte hun, ligesom mange andre pårørende, skyld og skam over ikke at kunne slå til"

Demenslinien

Rådgiverne på Demenslinien taler med over 5000 mennesker om året, som har brug for råd og hjælp til livet med demens.    

Alle vores rådgivere har speciale indenfor demenssygdomme, og de har bred viden og stort kendskab til de livsfaser, der er i et demensforløb. Og særligt for dem alle er, at de har store hjerter og brede skuldre.

Demenslinien har eksisteret siden 1995, og yder rådgivning per telefon, e-mail, chat, brevkasse og online familiesamtaler. 

Alzheimerforeningen 

Alzheimerforeningen er en landsdækkende forening, som har en lang række tilbud, initiativer og indsatser, som bidrager til at skabe bedre vilkår for mennesker med demens og deres pårørende.  

 

Lokale fællesskaber  

Det er vigtigt at inkludere og fastholde mennesker med demens i et aktivt liv. De fleste demenssygdomme indebærer nemlig, at den demensramte mister flere og flere funktionsevner. Men det kan ske langsommere, hvis man bl.a. holder hjernen aktiv, er social og bevæger sig. 

Mennesker med demens og deres pårørende har øget risiko for at isolere sig fra omgivelserne, fordi sygdommen vanskeliggør social aktivitet. 

Alzheimerforeningen har 13 lokalforeninger, 13 demensgrupper rundt om i landet. I Odense har vi Demensfællesskabet Fyn, som tilbyder sociale aktiviteter og rådgivning til mennesker med en demenssygdom og deres pårørende.  

Der tilbyde bl.a motionshold, madklubber, foredrag, temadage og kurser, pårørendegrupper, demenscaféer, udflugter, sociale arrangementer, læseklubber og sang. 

 

Forskning 
Alzheimerforeningen stiftede i 1996 en selvstændig og uafhængig forskningsfond, der støtter den danske demensforskning.  

For hvert bidrag Alzheimerforeningen modtager, går 10 % fast til forskningsfonden.  

Fonden støtter grundlæggende forskning i: 

  • Hvorfor demenssygdomme opstår 
  • Hvordan demenssygdomme forebygges 
  • Nye metoder til behandling og pleje

 

Demens i Danmark

  • En million mennesker i Danmark har enten selv eller kender et menneske med demenssygdom.
  • Det tal er stigende, og der er store skyggetal. Det skyldes bl.a. lange ventetider på udredning; at mange fejlagtigt stadig tror, at demenssymptomer er naturlige følger af alderdom, og at symptomerne i de tidligere faser ofte er uspecifikke og kan ligne kendetegn på andre tilstande.
  • Desværre er det stadig ikke muligt at blive helbredt for demenssygdom. 
  • Med den rette tidlige og personcentrerede indsats, behandling og støtte, kan der gøres en stor forskel for hvordan livet med demens udvikles.
  • Demenslinien har en vigtig rolle, fordi der ikke er ventetid og alle kan få nærværende sparring om deres bekymringer.
Kalender
Se aktiviteter

Find alt fra korsang og gåture til foredrag og caféhygge. Se, hvad der sker nær dig.

Rekord for LI
Landsindsamling slår rekord

Over 2.000 indsamlere fik samlet 2,6 mio. kr. ind. Det er ny rekord og svarer til en stigning på ca. 18 % i forhold til 2023.

Foredrag
Onlineforedrag i efteråret

Kom med til foredrag om demens og hjernesundhed med landets førende eksperter.

Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Nyheder
Ny sundhedsreform er en sejr for mennesker med demens
15. november 2024
Ny sundhedsreform er en sejr for mennesker med demens
Den nye sundhedsreform prioriterer demens med både indsatser og øremærkede penge.
Godkendelse af Lecanemab er et gennembrud
14. november 2024
Godkendelse af Lecanemab er et gennembrud
Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) godkender banebrydende lægemiddel.
”Man kan mødes og tale om, hvad man oplever”
12. november 2024
”Man kan mødes og tale om, hvad man oplever”
I sidste uge startede Alzheimerforeningen 13 nye pårørendegrupper op, både fysisk og online. Initiativet er en del af en flerårig indsats, der skal være med til at styrke pårørendes trivsel i hverdagen.
Læs alle nyheder her
Arrangementer
Tirsdag d. 22. oktober
Kl. 08:30
"Få overskud i hverdagen med demens" 5 - dages kursus for pårørende og omsorgspersoner
4300 Holbæk
Du inviteres til et unikt 5-dages kursus, designet specielt til dig som er pårørende eller omsorgsperson. Du som ønsker at skabe en tryg og støttende hverdag for dig selv og din nære med demens. Hvad vil du få med dig hjem? En dybere forståelse af sygdommen demens og hvordan demensen påvirker både den demensramte og dig. Praktiske værktøjer til at håndtere dit hverdagsliv med demens. Evnen til at anvende O sense® metoden for at forbedre din og din næres overskud og livskvalitet. Øget emotionel støtte og overskud gennem O Sense® og hverdagsfaglig viden om demens. En personlig udviklingsplan som du kan bruge med det samme i dit liv med demensen. Kurset strækker sig over 6 uger på følgende datoer. tirsdag 22 oktober 2024 torsdag 31. oktober 2024 tirsdag 12. november 2024 mandag 18. november 2024 torsdag 28. november 2024
Mandag d. 18. november
Kl. 12:00
Ferieophold med indhold
6950 Ringkøbing
Ferieophold med indhold Fælles oplevelser med ligesindede kan give fornyet energi og inspiration. På ferieopholdet får I viden om at håndtere udfordringer i hverdagen gennem faglige input, aktiviteter, udflugter, samvær og fællesskab med andre i samme situation. Nærmere program eftersendes. Tid til forkælelse Opholdet afholdes på et hotel med fuld forplejning. Det er dermed en enestående mulighed for at koble af fra hverdagen og nyde service og god mad i hyggelige rammer. Trygge rammer Under opholdet vil der være fagpersoner med specialviden om demens til at hjælpe og støtte. Desuden vil rammerne og programmet være tilpasset til jer, så I får det bedste ud af opholdet. Det betyder, at programmets indhold er nøje tilrettelagt, ligesom der er indlagt pauser - og det er altid muligt at tage en pause, hvis man har brug for det. Hvem kan deltage? Der er plads til 14 par, hvoraf den ene har en demenssygdom og bor hjemme. Det er 'først til mølle' ift. besætning af pladserne. Ferieopholdene er målrettet jer, der har lyst til at deltage i aktiviteter sammen med andre. I skal sammen være selvhjulpne og kunne trives i nye omgivelser. Derudover skal I kunne færdes på trapper, da der er trapper på hotellet.
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time 
dør en dansker af en demenssygdom

 

400.000
lever med en demenspatient i familien

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

ca
90-100.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe

Webshop
Forstå Demens - Bliv klog på demens
Forstå Demens - Bliv klog på demens
Køb og støt
Lev med demens - gratis bog
Lev med demens - gratis bog
Køb og støt
Et kit med det nationale demenssymbol
Et kit med det nationale demenssymbol
Køb og støt
Pin med nål-lukning med Demenssymbolet
Pin med nål-lukning med Demenssymbolet
Køb og støt
Solsikkesnor – internationalt symbol på usynlige handicap
Solsikkesnor – internationalt symbol på usynlige handicap
Køb og støt
Pin med magnet-lukning med Demenssymbolet
Pin med magnet-lukning med Demenssymbolet
Køb og støt